ICELANDIC MOUNTAIN SPIRITS

ISLAND

Icelandic Mountain Spirit byla založena v roce 2016 jako jedna z prvních řemeslných palíren  na Islandu. Své místo našla v Hafnarfjörðuru, jenž je známý jako město Vikingů a nachází se jen 20 minut jízdy od Reykjavíku. Destiláty, které se zde vyrábějí, jsou inspirovány starou islandskou legendou o čtyřech strážcích ostrova neboli Icelandic Spirits. Byli jimi obr, orel, drak a býk. Každý z nich bude patronem jednoho destilátu, zatím palírna nabízí pouze vodku a gin. Na destilaci obou pozorně dohlíží zkušený master distiller Ragnar Tryggvason. Kromě jeho palírnického umu a kvalitních ingrediencí je pro výsledný destilát podstatná také voda, jíž se ředí na požadovanou stupňovitost. O té islandské se říká, že je nejčistší na světě…

Koupit si je můžete zde

LAHHENTAGGE DISTILLERY

ESTONSKO

Estonská palírna Lahhentagge je malá a mladá – ve stejnojmenné vesnici na ostrově Saaremaa, jenž patří do Západoestonského souostroví, byla vybudována teprve v roce 2016. Její majitelé se zaměřili na gin a do vínku mu kromě místního názvu (Ösel je původní jméno ostrova) dali ještě celou řadu lokálních ingrediencí. Čerpat mohou z bohatých přírodních zdrojů, které mají k dispozici. V časech Sovětského svazu totiž ostrovem procházela hranice, a tak byl držen stranou zájmu turistů, ale i průmyslu a dalších aktivit, zdejší příroda tudíž zůstala prakticky nedotčená.

K dostání zde

 

HOGERZEIL DISTILLERY

PARAGUAY

Příběh palírny Hogerzeil se začal psát v roce 2014, kdy se v paraguayském městě Aragua usadil muž, který jí dal jméno – Timm Hogerzeil. Cestou z rodného Německa urazil kus světa, než se rozhodl usadit na jihu Paraguaye, blízko hranic s Argentinou, a pustit se do výroby rumu. Timm je tak trochu rebel, a tak se nebojí jít proti proudu a dělat rumy po svém. Nesladí je ani nebarví. Vše, co jeho destiláty nabízejí, získávají fermentací, následnou destilací a odpočinkem v nádržích v kontaktu s dubovým dřevem. Vstupní surovinou je lokální cukrová třtina, čerstvou třtinovou šťávu nebo melasu nakupuje výhradně od místních farmářů. Výsledná produkce se počítá v řádu tisíců láhví pro celý svět. Skutečnost, že jde opravdu o řemeslnou práci, podtrhuje ručně psané číslo na každé z nich.

Vše z Timmovy palírny najdete zde

 
 

ITALICUS

ITÁLIE

Už v 18. století se na Apeninském poloostrově vyráběl likér rosolio a o století později byl natolik oblíbený, že se svou vlastní recepturou mohl pochlubit praktický každý italský region. Nápoj, který se podával jako aperitiv, ovšem postupně upadl v zapomnění. Vzkřísit se ho před pěti lety rozhodl italský barman Giuseppe Gallo, jenž se v barovém světě pohybuje už déle než dvě dekády. Vyzkoušel si různé role, včetně té ambasadorské, v současné době se ale věnuje převážně vlastní společnosti Italspirits a především likéru Italicus, který světu po bezmála roce příprav představil v září roku 2016. Vyrábí ho ve spolupráci s rodinným lihovarem na severu Itálie, a to s maximálním využitím lokálních surovin.

Italicu na Vás čeká zde

Edmond Briottet

FRANCIE

Historie značky Briottet sahá až do roku 1836, kdy její základ položil burgundský vinař James Demontry. Vedení vinařství se na přelomu století ujal Edmond Briottet a připojil k němu ještě firmu svého tchána Jula Theurieta, jenž v Dijonu obchodoval s vínem. Podnikání zároveň udal nový směr – s ohledem na vzrůstající oblibu aperitivního koktejlu blanc cassis, jemuž se později podle dijonského starosty Félixe Kira začalo říkat Kir, se rozhodl věnovat také výrobě crème de cassis. V současné době vedou společnost Edmond Briottet, jež má sídlo na stále stejné dijonské adrese, v rue Berlier 12, představitelé šesté generace rodiny Briottetových Vincent a Claire. Kromě ikonického crème de cassis vyrábějí na šest desítek dalších likérů, ale taky eau-de-vie.

Likéry Briottet najdete zde

 

Brandimex s.r.o.

IČ.: 048 51 412 DIČ.: CZ04851412

Tišnovská 160

666 03 Hradčany u Tišnova

Česká republika

  • Facebook
  • Instagram